Konkurent hingab kuklasse: Eesti odavbussifirma lubab uusi liine

Hans-Martin Tammesalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simple Expressi buss Tallinna bussijaamas
Simple Expressi buss Tallinna bussijaamas Foto: Toomas Tatar/Scanpix Baltics

Esimese aasta jooksul sõitis seni ainukese Eesti odavbussifirmaga Simple Express 265 000 reisijat.

«Kui mujal Euroopas said bussireisijaid ülisoodsaid hindu nautida juba ammu, siis Eestis ei julgetud seda sammu teha,» sõnas odavbussiliinidel Simple Expressi nime kasutava Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu. Tema sõnul areneb odavbussindus Euroopas hoogsalt.

Lux Express tõi Eesti esimese odavbussifirma Simple Express Eesti turule mullu augustis. Selle aasta juunis pani bussifirma müüki ka üheeurosed piletid. Esimese aasta jooksul kasutas üle poole reisijatest odavbussifirma teenuseid Tallinna-Narva-Tallinna liinil, Tallinna-Tartu-Tallinna liinil jäi reisijate arv sellele napilt alla.

Juunis avas Simple Express ka uue liini Narva ja Tartu vahel, mida Saarpuu sõnul kasutas esimese kuuga ligi 10 000 reisijat. Simple Express lisab väljumisi ka olemasolevatel Tallinn-Narva-Tallinn ja Tallinn-Tartu-Tallinn liinidel, kus nüüd sõidetakse viis korda päevas. Uuel Tartu-Narva-Tartu liinil sõidetakse ühel suunal kolm korda päevas.

Bussiettevõtte juht lubab, et veel sel aastal laiendab Simple Express tegevust kõikidesse suurematesse Eesti linnadesse ja viib odavbussiliinid mitmetele uutele liinidele. «Kindlasti on tulemas uued ühendused Rakvere, Pärnu, Viljandi ja paljude teiste suuremate Eesti linnadega,» lubas Saarpuu.

Simple Expressi laienemise taga võib näha Šoti odavbussifirma Superbusi soovi tulla Eesti turule. Superbus lootis augusti kuus Eesti teedel sõitma hakata, aga maanteeamet ei väljastanud neile juuli kuus liiniluba, kuna nad esitasid puuduliku dokumentatsiooni

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles