Jahe suvi mõjutab ka paki saatmist

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks jahedale suvele on Smartposti kaudu sellesuvist pakisaatmist tõstnud ka minipakkide saatmise võimalus.
Lisaks jahedale suvele on Smartposti kaudu sellesuvist pakisaatmist tõstnud ka minipakkide saatmise võimalus. Foto: Erik Prozes / Postimees

Viimase kahe kuuga on näha jaheda ilma mõju ka paki saatmisele – kuigi tavaliselt on suvi pakkide saatmise osas madalhooaeg, siis näiteks Itella Smartposti juulikuu pakimahud ületasid esmakordselt isegi juuni numbreid.

«Postipakituru keskmine kasv jääb aasta lõikes vahemikku 10-15 protsenti,» sõnas Itella Smartposti tegevjuht Risto Eelmaa. Sellel suvel on tema sõnul pakisaatmist üleval hoidnud jahe ilm. «Inimesed on toas arvutite taga ja tellivad veebipoodidest rohkem,» selgitas Eelmaa.

Ebaharilikult hea juulikuu tulemuse taga näeb Eelmaa ka kuu alguses automaatidele lisatud XS-suuruses kappide sooja vastuvõttu kasutajate poolt. «XS pakkide osakaal kogu pakimahust oli juulis ligi 32 protsenti,» lisas Eelmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles