Lennukikapten tegi reisija turvalisuse nimel otsustava sammu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukipersonal.
Lennukipersonal. Foto: SCANPIX

Stockholmist Örnsköldsviki lennanud reisijad olid tunnistajaks dramaatilisele juhtumile, mil kapten oli sunnitud kirvega lõhkuma tualettruumi ukse, sest üks reisijatest keeldus sealt välja tulemast.

Reisija, kes väidetavalt oli alkoholijoobes, oli end lukustanud lennuki tualettruumi, kui lennuki maandumiseni oli jäänud veel vaid kümme minutit, vahendab The Local. Kuna turvalisusemeetmete kohaselt pole reisijatel lubatud maandumise ajal istmetelt tõusta, oli lennuki kapten sunnitud ohjad enda kätte võtma ning tualettruumi ukse kirvega maha lõhkuma.

Lennufirma edastas info politseile, kes mehe pärast lennu maandumist arreteeris.

Viiekümnendates eluaastates meesterahvast kahtlustatakse nüüd lennundusseaduse vastases väärteos. Västernorrlandi politsei sõnul on lennureisija tegu karistatav trahvi või kuni kuuekuulise vangistusega.

«See polnudki niivõrd võitlus, mees lihtsalt ei tahtnud ruumist väljuda. Tegelikult ei teinud ta midagi halba,» ütles Martin Södervall Västernorrlandi politseist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles