Lubatud muudatus veterinaarravimite turul saab teoks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veterinaar.
Veterinaar. Foto: SCANPIX

Konkurentsiamet andis loa veterinaarravimite ja -toodete hulgimüüja AS Dimela ja AS Remedium ühinemiseks. Septembrikuus liituv ettevõte hakkab kandma uut nime AS Dimedium.

Ühinemistaotluse andsid ettevõtted konkurentsiametisse juulis, mil sõlmiti ka omavaheline liitumislepe. Kahe veterinaarettevõtte ühinemise taga on soov olla jätkusuutlik ja areneda.

«Dimediumis jätkub kahe ettevõtte ajalugu. Põllumajanduses ollakse täna olukorras, kus piimaliiter on poes odavam kui vesi. Põllumehed ja ka meie peame sellisel ajal olema veelgi efektiivsemad,» selgitas Dimela nõukogu esimees Kadri Kullman. Ettevõte näeb ühe osana Dimediumi missioonist töötada just piimafarmide jätkusuutlikkuse nimel.

Remediumi juhi Sivar Irvali sõnul loodab ettevõte tänu liitumisele saada tugevamaks. Ettevõtte jääb seniste omanike pereettevõtteks, mille tegevjuhtimist jätkavad samad inimesed. «Tegutseme edasi kõigis senistes valdkondades ning oleme seadnud sihiks areneda kiiremas tempos, kui see oleks olnud võimalik eraldi jätkates,» rääkis Dimediumi tulevane tegevjuht Irval.

Mõlemad ettevõtted on veterinaarravimite ja -toodete valdkonnas tegutsenud üle 20 aasta. Dimela 2014. aasta müügitulu Eestis oli 6,2 miljonit eurot, Remediumil 4,3 miljonit. Dimela grupp tegutseb lisaks Eestile ka Lätis ja Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles