Öösiti prügistavad turistid tekitavad külarahvas tuska

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikonteinerid
Prügikonteinerid Foto: Aldo Luud / Õhtuleht / Scanpix

Igal suvel käib Saaremaalt läbi palju turiste ja suvitajaid, kelle siinviibimisega kaasneb ka suur kogus prügi – tagajärjeks on üleajavad prügikastid ja nõutud kohalikud, kellel ei jää muud üle, kui oma prügikotid konteinerite ette ritta seada.

«Igal külal on oma prügikonteiner, kust igas kuus prügi minema veetakse – meie küla prügikonteiner on minu kodu lähedal ja ma näen hästi, kes oma prügi sinna viivad,» rääkis Torgus asuva Iide küla vanem Luule Aadussoo, vahendab Saarte Hääl.

Kohalikke prügikonteinereid reostavad nii kellelegi külla tulnud sugulased – kes on linnast oma prügi kaasa võtnud –, kui ka turistid. «Turistidega on juhtunud, et nemad hakkavad öösel oma prügi ära tooma – õhtul näen, et kõik on korras ja hommikul on konteinerisse ilmunud kotid, kus on šašlõkikarbid, ühekordsed nõud ja joogipudelid,» seletas Aadussoo.

Refereeritud artiklit saab lähemalt lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles