Tobedaimad vead potentsiaalse tööandjaga suhtlemisel

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuule minnes tuleb end hoolikalt ette valmistada.
Tööintervjuule minnes tuleb end hoolikalt ette valmistada. Foto: SCANPIX

Tööotsing on tihti närvesööv protsess, mis võib tähelepanu hajutada ning panna elementaarseid asju unustama. Tulevase tööandjaga suheldes tasuks siiski olla tähelepanelik ning jätta endast parim mulje.

Tööandjad ning värbamisfirmade töötajad tõid välja mõned levinud vead, millega tööotsija teekond üldiselt katkeb, vahendab news.com.au.

Unustatakse CV saata. Üks levinumaid vigu on unustamine, et e-mailile tuleb ka CV juurde lisada. Juhul kui CV on aga kirjaga kaasas, on see tihti ka formaadis, millele ei pääse ligi. Tööandja vaatepunktist on sobivaim, kui vajalikud lisad on saadetud Microsoft Word dokumendiformaadis. «Vähene tähelepanu seisab paljude tööotsijate teel ees,» ütles Andrea Tjoeng SCOUT Recruitment ettevõttest.

Kandideerimisavaldus saadetakse valele firmale või isikule. Tööpakkujad näevad tihti avaldusi, mis on edastatud valele isikule või isegi firmale, mis paistab silma kaaskirjast. Selle puhul on selge, et tööotsija saadab samasugust avaldust mitmele firmale, süvenemata, mis on selle eripärad ja nõudmised. «Lisaks on minu kui ka firma nime vigadega kirjutatud ning kaaskirja lisatud valed kuupäevad,» ütles Tjoeng.

Ebasobiva foto saatmine. «Olen näinud kandidaate, kes lisavad CV-le oma Facebooki foto, kus nad hoiavad käes šampanjaklaasi,» kommenteeris Tjoeng.

Intervjuul tekitatakse piknik. Tjoeng on näinud mitmeid kandidaate, kes toovad intervjuule kaasa söögi- ja joogipoolist. Tema sõnul on see etiketivastane ning jätab väga ebaprofessionaalse mulje, lisaks häirib intervjuu läbiviijat.

Napsitamine enne intervjuud. «Korra intervjueeris mu alluv naist, kes oli käinud töölõunal, kus ilmselt alkohol ojadena voolas. Intervjuule jõudes koperdas naine kontorisse, hoides oma kontsakingi käes,» ütles üks tööandja.

Vandumine. «Üht intervjuud läbi viies õppisin nii mõnedki uued vandesõnad,» ütles teine tööandja. See pole kindlasti viis, kuidas tulevase tööandja ees ennast näidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles