Eesti on mobiilse interneti kvaliteedilt maailmas 5. kohal

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT tehnikadirektor Tõnu Grünberg.
EMT tehnikadirektor Tõnu Grünberg. Foto: Toomas Huik.

Eesti on mobiilse interneti kvaliteediindeksilt BQS (Broadband Quality Score) maailmas viiendal ja lairibateenuste kvaliteedi osas neljateistkümnendal kohal.


EMT arendus- ja tehnoloogiadirektori Tõnu Grünbergi sõnul on see Eesti jaoks väga hea tulemus.

«Eestile on nii kõrge koha toonud mobiilsideoperaatorite poolt uue tehnoloogia kiire kasutuselevõtt  rahuldamaks meie klientide kasvavaid vajadusi,» märkis Grünberg.

BQS (Broadband Quality Score) on indeks, mis mõõdab ühenduste kvaliteeti, arvestades nii võrguparameetreid kui ka võrgu kasutajate arvu.

Uuringu käigus teostati 40 miljonit testi Speedtest.net keskkonnas 72 riigis ning 239 linnas ja maapiirkonnas.

Hindamiseks kasutatud kvaliteediindeks moodustub järgmiselt: 55 protsenti allalaadimise kiirus, 23 protsenti üleslaadimise kiirus ja 22 protsenti latentsus (ajaline viide, mis tekib info saatja poolt teelepanemise ja vastuvõtja poolt vastuvõtmise vahel). 

Lähinaabritest on Soome mobiilse interneti kvaliteedinäitajatelt 27., Leedu 38. ja Läti 51. kohal.

Ülemaailmne uuring lairibateenuste ja mobiilse interneti kvaliteediindeksi väljaselgitamiseks korraldati Cisco poolt septembrikuus koostöös Oxfordi SAID Business School’i ja Universidad de Oviedo’ga juba kolmandat korda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles