Ülekaalulistele lennureisijatele soovitati kehtestada lisatasu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennureisija.
Lennureisija. Foto: SCANPIX

Briti telesaate juht Katie Hopkins tõstatas teema, kas ülekaalulistel reisijatel peaks olema lennukisse pääsemiseks lisatasu, Hopkinsi sõnul «paksu reisija maks».

«Lennujaamas check-in’i tehes ja pagasit kaaludes peaks ära kaaluma ka reisijad,» arvas Hopkins. Ta kirjeldas häirivat olukorda, mil ta peab odavlennufirmaga lennates oma 20-kilogrammise pagasi eest lisatasu maksma ning seejärel nägema lennukisalongis endast mööda rühkivat ülekaalulist kaasreisijat, kellel pole kohustust oma «kehaga kaasaskantava pagasi» eest midagi maksta, vahendab news.com.au.

Hopkinsi saates osalenud Gemma Collins märkis enda puhul, et kuigi ta pole kõige peenem naine, mahub ta lennukis istekohale mugavalt ära. Ta rõhutas, et kõik pole ülekaalulised burgerite ja pitsa söömise tõttu, vaid ka terviseprobleemide pärast.

See ei mõjutanud aga Hopkinsi meelt, kes arvas endiselt, et on ebaaus maksta äraantava pagasi eest lisatasu, lisakilode eest aga mitte. Hopkinsi sõnavõtt tekitas tulist arutelu ka sotsiaalmeedias.

Kehakaalu järgi lennupileti maksumuse kehtestamise üle on varemgi vaieldud, ent seni on lennufirmad keeldunud säärast piletisüsteemi kehtestamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles