Pärnu lasteaed diskrimineeris vene õpetajaid

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed
Lasteaed Foto: Kristjan Teedema

Pärnu «Kellukese» lasteaed diskrimineeris mullu kevadel vallandatud vene õpetajaid töölepingu lõpetamisel rahvuse tõttu, sest jättis neile asemele pakkumata teise töö, nagu seda nõuab seadus.

«Mulle meeldis lastega töö ja ma oleks heameelega seda edasi teinud, kui selleks võimalus oleks antud,» räägib Liidia (63), kes on üks kolmest Pärnu linna vene lasteaia «Kelluke» õpetajast, kellega möödunud kevadel lasteaia juhataja nõrga eesti keele oskuse tõttu töölepingu lõpetas, samas kontrollimata nende keeleoskuse vastavust õpetaja abi töö tegemiseks.

2013. aasta kevadistel arenguvestlustel juhtis lasteaia direktor Marika Merila mitmete töötajate tähelepanu keeleinspektsiooni ettekirjutustele, mis nõudsid mitmel õpetajal eesti keele oskuse parandamist ja vajaliku B2 keeletaseme omandamist. Samal aastal avati lasteaias ka esimene keelekümbluse rühm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles