Eestlaste grillimisisu saab rahuldada ka avalikult

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalik grillimiskoht.
Avalik grillimiskoht. Foto: Tiina Kõrtsini

Avalikud grillimiskohad on loodud selleks, et linnakodanikel oleks võimalik ohutult lõket teha, grillida ja vabaaega veeta.

«Tallinnas on lubatud avalikus kohas lõket teha ja grillida ainult linna rajatud ja märgistatud lõkkeplatsidel,» sõnas Tallinna Keskkonnaamet juhtivspetsialist Triin Ristmets. Ta selgitas, et rannas võib grillida selleks ettenähtud ja märgistatud kohtades, seega parkides ja mujal avalikus kohas grillida ei tohi.

Põhja-Tallinnas on lõkke-ja grillimise kohad Pikakari rannas ja Stroomi rannas, Mustamäel on neli grillimise kohta Sütiste metsas, Lasnamäel on lõkke-ja grillimise kohad Pirita jõe ääres Narva mnt silla juures ning Kesklinna lõkkekohad asuvad Aegna saarel. 

«Kevad-suvisel perioodil ning eriti heade ilmadega nädalavahetustel on avalikud grillimiskohad väga populaarsed ja enamasti alati kasutuses,» märkis Ristmets. Ta selgitas, et avalike grillimiskohtade ehitamise üle otsustavad linnaosa valitsused, kes neid ka hooldavad. «Vajaduse tekkimisel ja linnakodanike soovil on Tallinna linn valmis grillimiskohti ka juurde looma,» mainis Triin Ristmets.

Raepressi andmetel kasutatakse grillimiskohti väga aktiivselt. Linnaosavalitsus arvab, et mõned kohad võiks veel teha tulevikus, sest nõudlus on väga suur. Avalikud grillimiskohad hoitakse üldiselt puhtana ja tervetena, kuid on aegajalt juhtumeid kui vandaalitsetakse ja jäetakse prügi lõkkekoha kõrvale maha.

Samuti rajas Nõmme linnaosa avaliku grilliplatsi sel kevadel Harku raba servas olevate tiikide juurde, sest seal käidi tihti grillimas. Grilliplats rajati eesmärgiga, et rabametsas suvalistes kohtades tuld ei tehtaks ja prügi metsa alla vedelema ei jäetaks. Linnaosavalitsus tühjendab seal regulaarselt prügikaste ning vajadusel koristab.

Lõkkeplatside asukohad on leitavad siit, valides kaardil näidatavaks jaotuse «Vaba aeg» ning «Lõkkekohad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles