Maailma kallim vein on Burgundiast

Hans-Martin Tammesalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veinipudelid keldris
Veinipudelid keldris Foto: Artem Kreminsky/RIA Novosti

Burgundias haruldane vein kuulutati maailma kõige kallimaks, selle väärtus on rohkem kui $15 000 ehk umbes 14 000 eurot.

Kalleim vein on loodud Henri Jayer’i poolt, see on tehtud 1985. aastal grand cru viinamarjadest, mida peetakse Prantsusmaa parimateks, vahendab The Local. Jayer’i peeti oma ala visionääriks, ta suri aastal 2006 84-aastasena.

Inglise veebileht Wine-Searcher avaldas oma iga-aastases nimekirja, mis kajastas 50 kõige kallimat veini. Hinnad põhinevad umbes 55 000 veinimüüja hindadel ja konkurentsis oli üle seitme miljoni veini. Kõik esikolmiku veinid pärinevad Burgundiast. Bordeaux’st on nimekirjas kaks veini, Saksamaalt on samuti kaks ja lisaks on veel ainult üks vein, mis ei ole pärilt Prantsusmaalt. Selleks on Californiast pärit Screaming Eagle Cabernet Sauvignon, mis saavutas 14. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles