Uus lennukisalongi disain soosiks pikka kasvu reisijaid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk.
Lennuk. Foto: SCANPIX

Lennukisalongi disainiga tegelev ettevõte pakkus välja lahenduse, mis arvestaks nii pikemate kui ka lühemate lennureisijate mugavusega.

B/A Aerospace esitas patendiavalduse, mille puhul saaks istmeid lennukisalongis kohandada erinevatele kaugustele, vahendab news.com.au. Istmeid saab vastavalt vajadusele sõidutada pisut ette- või tahapoole, sõltuvalt salongipõrandal märgitud radadest. Seega saaksid pikemat kasvu reisijad rohkem ruumi jalgade sirutamiseks lühemate reisijate, sealhulgas laste arvelt.

Kui reisijad on läbinud check-in’i ning edastanud oma info oma pikkuse kohta, kasutab lennukipersonal neid andmeid mobiilirakenduses, millega määrab istmete liikumise ning kohandab istmete kaugused reisijatele vastavaks.

«Isegi väike muudatus pikkade reisijate rohkema jalaruumi jaoks lisab neile mugavust, sealhulgas ei vähene aga lühemate reisijate õigused ega mugavus,» ütlesid lennukisalongi kujundajad patenditaotluses. Sellegipoolest on õigustatud mure, et lühemat kasvu reisijad ei soovi oma jalaruumi teiste heaks ohverdada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles