Vallarahvas saab priilt rongiga sõita

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrirongid Balti jaamas.
Elektrirongid Balti jaamas. Foto: Svetlana Zaitseva/Õhtuleht

Harjumaal asuva saue valla elanikel on võimalus alates septembrist  sõita valla piires rongiga tasuta. Kaugemale sõites tuleb kukrut teistest vähem kergitada.

Alates 1. septembrist pääseb Urda jaamast Valingule ja vastupidi tasuta, ka Laagri jaamani on sõit tasuta, kirjutab valla koduleht. Tasuta saab olema ka sõit Saue linnas asuvast jaamast Laagri jaama.

Kui sõit viib Saue valla piiridest ehk Elroni II tsoonist kaugemale, maksab Saue valla elanik  alati ühe tsooni võrra vähem (nt sõites kolme tsooni jagu Keilast Tallinnasse tuleb maksta ainult kahe tsooni hinda, sõites aga Laagri jaamast (1. tsoon) Paldiskisse (4. tsoon) tuleb maksta kolme tsooni hind.

Soodustusega pileti soetamiseks tuleb klienditeenindajale esitada isikustatud Ühiskaart ja isikut tõendav dokument. Soodsaid pileteid saab soetada vaid rongist või elektrooniliselt aadressilt www.pilet.ee, sealtsamast on võimalik osta ka soodustusega perioodipiletit. 

Saue vald on Tallinnaga piirnevate valdade seas unikaalne selle poolest, et valla kõige tihedamalt asustatud piirkondi läbib elektriraudtee, mis omab olulist rolli elanikele transpordivõimaluste pakkumisel. Vähendamaks CO2 õhkupaiskamist, autostumist ning tõhustamaks võitlust globaalse soojenemisega on võimalus anda omapoolne panus, eelistades rongi autole. Sellega tagatakse valla kõikidest rongijaamadest tasuta sõit ka võimaliku tulevase suurvalla keskusesse Saue linna.

Soodustus on esialgu tagatud kuni 2016. aasta veebruarikuu lõpuni – sellel perioodil soovitakse näha, kui populaarseks soodne rongisõit osutub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles