Pangal pole alati suure summa väljavõtmiseks piisavalt raha

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Postimehe lugeja pööras tähelepanu süsteemile, et kui klient soovib oma arvelt välja võtta suure summa raha, peab ta vähemalt päev varem esitama broneerimisavalduse.

«Kui tahad oma pangakontolt välja võtta üle 6000 euro sularaha, siis on vaja kontori juhataja kirjalikku nõusolekut ning raha saab kätte alles järgmisel päeval,» sõnas lugeja.

SEB kommunikatsioonijuht Evelin Allas väidet ümber ei lükka. «Tõepoolest peab klient  suuremas summas sularaha tellimisel esitama pangale sularaha broneerimise avalduse,» selgitas Allas ja lisas, et sularahaga toimetavaid kontoreid jääb paraku üha vähemaks.

Selgus, et broneerimisele kuuluvad summad alates 6400 eurost või müntides alates 500 eurost. Broneerimisavaldus tuleb esitada tellimuse täitmisele eelneval pangapäeval hiljemalt kella 15.30-ks. Samuti mainis Allas, et vastavalt hinnakirjale on sularaha väljamakse teenustasu 0,4 protsenti summast.

«Kuna see teenus on juba sisuliselt sularahaautomaatidesse kolinud, siis suurema summa ette broneerimine on nõutud piisava koguse sularaha olemasolu tagamiseks konkreetses kontoris,» ütles Allas ning rõhutas, et kontori juhataja nõusolekut selleks tegelikult vaja ei ole.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivaski sõnul võib summa suurus, millest alates tuleb sularaha broneerida, olla kontorite lõikes erinev. «Üldiselt jääb see samuti suurusjärku 6000 eurot,» sõnas Siilivask.

Ta lisas, et raha broneerimisavaldus tuleb esitada panka hiljemalt kell 14 ning teenustasu on 0,3 protsenti summa suurusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles