Suurim viga, mida kaalu alandades ja tervislikult toituma hakates tehakse

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaalualandamiseks ei tasu teha radikaalseid otsuseid, mille mõju kestab vaid lühikest aega.
Kaalualandamiseks ei tasu teha radikaalseid otsuseid, mille mõju kestab vaid lühikest aega. Foto: Panther Media

Tervisliku toitumisega alustajad kipuvad tegema liikumise ja toitumise osas nii radikaalseid otsuseid, et neist on väga keeruline pikemat aega kinni pidada. 

Näiteks loobutakse kaalukaotuse ja tervislikuma toitumise õhinas suhkrust, gluteenist või süsivesikutest, kirjutab Business Insider. Iga seesuguse radikaalse dieedi puhul jääb aga üks ja peamine probleem – mingil hetkel sellest antakse alla ja naastakse varasema elustiili juurde.  

Uuringu järgi tulevad enamiku kaalulangetajate kõik või mõned kaotatud kilod paari aasta jooksul tagasi. Ette võetud elustiili muutused kestavad vaid mingi perioodi vältel.

Texase ülikooli õppejõud ja liikumise ala asjatundja Philip Stanforth ütles, et kõige olulisem oleks toitumist muutes teha selliseid otsuseid, mille oleks võimalik järgida elu lõpuni.

Kui aga ekstreemne elustiil muutus on end ammendanud, soovitab Stanforth hakata sööma ja treenima vähehaaval nagu varasemalt, jätkates samas režiimil, mis võimaldaks kehal põletada päeval toiduga saadud kilokaloritest paarsada kilokalorit rohkem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles