Saarlane hakkab müüma linnupetet

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müsli tõrjub hommikupudru kõrvale.
Müsli tõrjub hommikupudru kõrvale. Foto: SCANPIX

Saaremaa müslimeister Tarvi Ree tõdes, et on eluaeg armastanud väga müslit süüa, kuid kui elukaaslane Triin Kivimaa juhtis ühel päeval ta tähelepanu tavapäraste jaemüügis olevate müslide suhkru- ja säilitusainete sisaldusele, sai mees aru, et ta valik ei ole kuigi tervislik.

«Õnneks on Triin suurepärane hobikokk ja otsustas mulle ise erinevaid müslisid teha,» rääkis  Ree Saarte Häälele. Kuna müslid tulid maitsvad välja, siis otsustati neid ka müüma hakata.

Praegu valmistatakse Ohessaares kolme sorti müslit: klassikaline kaerahelbemüsli, särtsu täis seemnemüsli speltahelvestega ja külluslik rukkihelbemüsli. Tarvi Ree ütles, et kui sordid said välja mõeldud kähku, siis brändinime väljamõtlemine võttis nädalaid.

Tarvi Ree sõnul teeb nende tooted eriliseks koostis. Kasutatakse vaid Eesti mahetaludes kasvanud rukkist, kaerast ja speltast valmistatud helbeid. Täistera spelta- ja rukkihelbed tulevad Koplimäe mahetalust ja täistera kaerahelbed Zerna ökotalust.

Lisaks kasutavad nad müslide valmistamisel Eesti mett ja kvaliteetset oliiviõli. Kuna müslid valmivad käsitööna tootja Sõrve maakodu köögis, pole päevane tootmismaht kuigi suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles