Säästumarket andis supiköögile 230 kilo kanaliha

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säästumarket.
Säästumarket. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Säästumarketi kauplused annetasid Punase Risti supiköögile Tallinnas ligi 230 kilogrammi kanarulaadi.


Toidupakid jagati 130 riskirühma liikmele, kelle hulgas olid paljulapselised pered, üksikvanurid, erivajadustega inimesed ja töötud.

Säästumarketite turundus- ja kommunikatsioonijuhi Andrija Lilleoja sõnul on Rimi Eesti Food kauplused teinud Punase Ristiga toidujagamise koostööd möödunud aasta keskpaigast.

«Tasapisi oleme juurutanud toidu- ja esmatarbekaupade jagamist puudustkannatavatele inimestele ka kõikides teistes Eesti linnades, kus Rimi ja Säästumarketi kauplused olemas,» ütles ta.

Lilleoja sõnul kogutakse toiduabipakkidesse mahakandmisele minev toidukaup, mille pakendid on defektsed või mida ei jõuta müügiprognooside kohaselt enne müügitähtaja ületamist maha müüa.

«Kui muidu läheks kaubad tellimisvigade või defektse pakendi tõttu äraviskamisele, siis Punase Risti kohalike seltside abiga saame pakkuda korralikke toidu- ja esmatarbekaupu inimestele, kellel seda abi kõige enam vaja on,» selgitas ta.

Eesti Punase Risti Tallinna Seltsi sekretäri Lilia Gontšarenko sõnul on Rimi ja Säästumarketite toiduabi väga suur toetus. «Tallinna supikööki külastab iga päev 130 inimest ja igasugune lisaabi toimetulekuraskustes peredele ja inimestele on kahtlemata suur abi,» nentis ta.

Ta lisas, et Säästumarketi toiduabiga sai pakid veel Tallinna Sotsiaaltöö keskus Paljasaares, kus elavad üksikemad lastega. «Ühe kasti kanarulaadi, mis jäi pärast jagamist alles, kasutame supiköögis supi valmistamisel, mida tavaliselt teeme muidu puljongipulbrist,» lisas Gontšarenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles