Mis vahe on pudelivetel

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Poeriiulitel võtab pudelivete valik silme eest kirjuks. Mis vahe on laua-, minreaal- ja joogiveel, uuris tarbijatoimetus.

Joogivesi  on vesi algkujul või pärast töötlemist. See on mõeldud joomiseks, keetmiseks, toiduvalmistamiseks või muuks olmeotstarbeks, olenemata päritolust või sellest, kas see toimetatakse kätte jaotusvõrgu kaudu, paagiga, pudelites või mahutites. Joogivett loetakse tervislikuks ja puhtaks, kui see ei sisalda mikroorganisme, parasiite ega mistahes aineid üle lubatud piirmäära.

Mineraalvesi ehk lauavesi mineraaltoitainetega on vesi, millele on lisatud mineraaltoitaineid märkimisväärses koguses (vähemalt 7,5% 100 ml joogi kohta mineraaltoitainete päevasest võrdluskogusest).

Looduslik mineraalvesi on joogiks kasutatav, mikrobioloogiliselt tervisele kasulik vesi, mis on pärit põhjaveekihist ja väljub saastumise eest kaitstud allikast. Looduslik mineraalvesi võib olla looduslikult või tööstuslikult karboniseeritud

Allikavesi on mõeldud joomiseks selle algsel, looduslikul kujul, seda villitakse veevõtukohas ja seda pole kuidagi töödeldud.

Vitamiinivesi ehk vitamiinidega rikastatud vesi on jook, millele on lisatud märkimisväärses koguses vitamiine (vähemalt 7,5% 100 ml joogi kohta päevasest võrdluskogusest).

Allikas. terviseamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles