Tiina Kolk: ilutegijaid igast kandist

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kolk.
Tiina Kolk. Foto: SCANPIX

Konkursi «Eesti toredaim kodu» (milles osaleb 20 kodu) avasaates võistlustulle astunud viis omanäolist elamist andsid värvika pildi eestlaste eluolust. Väga sümpaatne oli vaadata-kuulata koduomanike lugusid, kuidas üks või teine nutikas lahendus sündis, ning mõndagi ka kõrva taha panna.

Esimesena esitletud Kanepi kandi maakodust õhkus tohutut tegutsemisrõõmu ja vanade ehitiste taastamise kirge. Näha sai hulka humoorikaid lahendusi: näiteks rangide vahele paigutatud peegel või aianurgas puuriidaga ümbritsetud käimla jms.

Teine konkursikodu asus ülikoolilinnas Tartus. Avarale elamisele andsid näo arvukad aknad, kõrged laed ja punakad toonid, vahva mööbel ja valgustid.

Kolmas kodu asus ühes Pärnu kortermajas. Ameerikast naasnud pererahvas on järginud hoolega suure lombi taguseid trende ning tunneb end nüüd hästi toapurskkaevu veesulina saatel keset kogukat mööblit ja pisiasjade virvarri.

Neljas kodu näitas, et ka Kopli ühiselamusse on võimalik rajada armas pesa, millele annab näo perenaise kaunis käsitöö.

Viiendas konkursikodus sadas üllatavaid lahendusi kui küllusesarvest. 35 ruutmeetrile oli mahutatud kolm tuba, asjalikke panipaiku ja mõnusaid olemisnurki.

Žürii, kuhu koos ajakirjanik Mart Juurega kuuluvad tekstiili- ja teatrikunstnik Mae Kivilo, endine miss Liis Tappo-Treial ja sisearhitektide liidu esimees Priit Põldme, valib igast saatest ühe kodu, mis pääseb toredaima kodu konkursi lõppvooru. Hindajail pole kerge, sest sellest saatest väärinuks omas kategoorias kõik kodud edasipääsu.

Konkursi võitjaperele kingib Estravel võimaluse 85 000 krooni eest reisida, kuhu hing ihkab. EMT-lt saab nutikaima ideega kodu eriauhinnaks sülearvuti koos netipulga ja aastase tasuta mobiilse internetiga. Nordea pank annab eriauhinna kõige isikupärasemale kodule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles