Ikea võttis vastu olulise otsuse

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea kauplus Soomes.
Ikea kauplus Soomes. Foto: Liis Treimann/PM

Septembrist lõpetab Ikea halogeen- ja säästupirnide müümise ning läheb üle vaid säästlike LED-pirnidega lampide müümisele. 

Euroopa Liit pidi keelama teatud halogeenpirnide müügi alates 2016. aasta septembrist, kuid tänavu aprillis lükati see otsus edasi 2018. aastasse, kirjutab Guardian.

Steve Howard Ikeast rääkis, et kolm aastat tagasi said inimesed LED-pirni hinda nähes šoki, kuid nüüd on nende kvaliteet ja hind jõudnud murdepunktini ning on aeg muutuseks. Howardi sõnul tuleb muutus kasuks nii firmale, kliendile kui ka keskkonnale.

Kui luua toode, mis kestab 25 kuni 30 korda kauem, on hea kvaliteediga ning säästab 85 protsenti energiast, siis tuleb see ka kliendile kasuks, märkis ta. Howardi sõnul on see otsus aidanud vähendada plastiku kulusid ning nad on esimene firma Inglismaal, kes hakkab müüma vaid LED-pirnidega valgusteid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles