Lugeja kiri: teatrikassa pole pank

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teater.
Endla teater. Foto: Urmas Luik

Tallinnast Pärnusse teatrietendusele sõitnud Margit jagas emotsionaalset kogemust sellest, kuidas kauaoodatud teatrikülastus tema ja ta kolme lapse jaoks viimasel minutil ära jäeti.

Eile viis Margit oma noorima lapse 20 kilomeetri kaugusele maale vanaema juurde, et ta saaks koos kahe suurema lapsega Tallinnast Pärnusse teatrisse sõita. «Kuna kasvatan üksi 3 last, siis teatripiletite ostmine endale ja kahele lapsele (kokku 36 eurot) on minu jaoks üsna arvestatav väljaminek,» ütles ta. Lisaks sõit Tallinnast Pärnusse ja tagasi ning lapse vanaema juurde viimine maksid kokku umbes 22 eurot (kokku 290km).

«Kuna me piiratud rahaliste võimaluste tõttu eriti tihti teatris käia ei saa, siis rõõmustasime väga ees ootava toreda õhtu üle,» kirjutas naine. Kell 18.50 lubati teatrikülastajad saali. Mõne minuti pärast tuli aga saali naisterahvas, kes teatas, et 15 minuti jooksul selgub, kas nad saavad teatrietendust näidata või mitte. Pidi olema tehniline probleem ning hiljem teatati, et etendus jääb siiski ära. Teatrikülastaja sõnul korrati vaid, et tehnilistel põhjustel ja kõik.

Piletid lubati kassas kohe tagasi osta. «Jõudsin kassa järjekorda umbes kümnenda inimesena. Kui ma oma raha tagasi olin saanud, teatati kassast, et raha on otsas ja täpsustati, et teatrikassa pole pank. Need, kes minu taga seisid, peavad täna veel kord Pärnusse sõitma või oma raha ülekande näol mitu päeva ootama. Olime lastega õnnetud. Sellist teatrielamust ei soovita kellelegi,» oli Margit nördinud.

Endla teatri turundus- ja kommunikatsioonijuht Eveli Loorents kinnitas, et etendus «Topeltelu» algusega kell 19.00 jäeti tõepoolest viimasel minutil ära ning tegu oli majasiseste tehniliste probleemidega, mida ta rohkem ei täpsustanud. «Kõik, kes eile järjekorras seisid, said siiski sularas pileti maksumuse tagasi, sellega probleemi ei tekkinud,» lisas ta.

Endla teater palub publikult vabandust «Topeltelu» ärajäämise pärast. Külastajatel, kes ei jõudnud pileteid ümber vahetada või piletiraha tagasi saada, palutakse pöörduda Endla teatri kassasse, telefoni teel numbril 442 0666 või meiliaadressil teater@endla.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles