Lugejad: palavaga tasub sõita uue trammi ja rongiga

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tramm.
Tallinna tramm. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Palav ilm hakkab küll taanduma, ent see ei muuda tõenäoliselt inimeste arvamust ühistranspordist – üleskutsest selgus, et palavaga eelistatakse sõita pigem uute ühissõidukitega.

Mitmeti kiideti elektrirongi ning uusi Flexity tramme, mõlemat eelkõige jahedama sisetemperatuuri tõttu, mis teeb sõidu pisut talutavamaks. «Kõige parem on valida võimalikult uus mudel, neil tavaliselt konditsioneer töötab,» kirjutas üks kommentaator.

Teise kommentaatori soosikuks oli trollisõit, ent sellele järgnes samuti rong. «Esmavalikuks on troll, sest vanematel trollidel käivad aknad lahti ning uuematel on mingisugune kliimaseade. Järgmisena eelistan rongi, kus võib konditsioneeri tõttu olla aga liigagi jahe, mis viib jällegi teise äärmusesse,» kirjutas ta.

Akende puudumine näibki olevat üks peamisi põhjuseid, miks ühissõidukeid üldse vältida. «Soovitan vältida kahte tüüpi lõõtsbusse, mille mudelit ei oska kahjuks täpsustada, aga ühiseks näitajaks on avanevate akende puudmine. Aknaid ei saa avada ka Scania lühikestes kastikujulise kerega Duple Metsec bussides, õhk reeglina neis ei liigu,» kirjutas kommentaator. «Kõige hullemad on need bussid, kus puuduvad avatavad aknad,» oli teine nõus.

Üks kommentaatoritest oli aga täielikult bussivastane ega soovitanud seda kasutada olenemata aastaajast. «Suvel on neis tohutult palav ja talvel veel rohkem, kui bussijuhid panevad kütte maksimumi peale. Eriti tore on -10 kraadi pealt väljast 40-kraadise bussi peale astuda, seal higistada nagu saunas ja selle kõige taustal venekeelset raadiot kuulata. Kui võimalik, siis tasuks liigelda ükskõik millise muu sõiduvahendiga,» arvas ta.

Esines ka arvamusi, et palavaga ei sobi ühissõidukid üldse liiklemiseks. «Ühistransport on rõve nii suvel kui talvel. Suvel on see täis higiseid üksteise vastu hõõruvaid haisvaid inimesi, talvel aga haigeid ja rögisevaid inimesi,» arvas üks kommentaator. «Sellist lehka ei kannata ükski normaalne inimene välja,» lisas teine.

Ühele isikule polnud aga määrav asjaolu, kas ja millist ühissõidukit sooja ilmaga kasutada. «Kasutan seda sõidukit, mis viib mind soovitud sihtpunkti. Ega ma siis ometi rongi peale ei istu,  kui on vaja Mustamäelt Õismäele sõita. Vahet pole, kas on palav või külm - kui vaja sõita, siis sõidan,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles