Kütusefirmad langetasid taas kütuse hinda

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla Tallinnas.
Tankla Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Neste, Alexela ja Statoil langetasid täna bensiini tavahindu kaks senti liitrilt, põhjendades seda sisseostuhindade jätkuva langustrendiga.

Bensiin 95 maksab Neste ja Alexela automaatjaamades nüüd 1,129 eurot liiter, bensiin 98 1,169 eurot liiter ning diislikütus 1,029 eurot liiter.

Tulenevalt piirkondlikust konkurentsist on hinnad mitmel pool tavahindadest madalamad. Nendes jaamades hinnad ei muutunud. 

«Tõsi ta on, et seoses väga tugeva konkurentsiga kehtivad eri piirkondades erinevad hinnad, kommenteeris Statoili mootorikütuste tootejuhi Indrek Sassi.»

 Nii näiteks kehtivad praegu Rakvere Statoili teenindusjaamades järgmised hinnad: 95 miles - 1,069 €/L; D miles 0,949€/L. See teeb baashinnaga võrreldes mootoribensiini hinna 7,6 senti ja diislikütuse hinna lausa 9,6 senti soodsamaks. «Sellist hinda nagu keskmine jaehind ei leia klient aga suure tõenäosusega ühestki teenindusjaamast – tegemist on kõikides teenindusjaamades kehtivate hindade aritmeetilise keskmisega,» märkis Sassi.

«Kuna eriti pingelise konkurentsiolukorraga piirkonnad ja sellest tulenevad baashinnast soodsamad hinnad muutuvad pidevalt, ei ole kliendil Eesti keskmise hinnainfoga suurt midagi peale hakata, sest see ei anna teavet kliendi kodukohas kehtiva hinna kohta. Keskmise hinna mõjutamiseks piisab mõne ääremaal asuva ja klientide puuduse all kannatava teenindusjaama hinna alandamisest,» selgitas Sassi. «Adekvaatselt on võimalik võrrelda ikkagi kas erinevate kütusemüüjate baashindu või konkreetses piirkonnas asuvate teenindusjaamade hindu.»

Neljas suur kütusemüüja Olerex teatas vastuseks kolme konkurendi hinnalanguse teadetele, et ettevõtte tanklates on kütuste keskmine hind turu tavahinnast märkimisväärselt madalam.

Maailmaturuhindade langusest tulenevalt langetas Olerex mootorikütuste jaehindu, kuid Olerexi tanklates on diislikütuse keskmine liitrihind turu tavahinnast 2,8 senti madalam ning mootoribensiinide keskmine liitrihind 1,7 senti madalam, teatas ettevõte.

Olerexi keskmine bensiini 95 müügihind on 1,112, bensiin 98 hind 1,152 ja diislikütuse hind 1,001 eurot liiter. Hinnad on firma teatel keskmised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles