Comarket osutus parimaks säästukaks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Põgus vaatlus viies Tallinna odavketikaupluses näitas, et kõige madalamad hinnad olid Comarketis ja teistest kallimaks osutus seni odavaimaks peetud Säästumarket.

Tegin teisipäeva pärastlõunal ringi peale viiele Tallinna kauplusele, mida üldiselt odavaks peetakse. Käisin Säästumarketis, Konsumis, Grossi poes, Maximas ja Comarketis.

Hinnavõrdluseks valisin järgmised toidukaubad: banaanid, musta leiva, jahutatud broileri, kohvi, hapukoore ja joogipiima.

Kohvi puhul vaatasin poolekilose paki madalaimat hinda, sordist sõltumata. Seetõttu pole võrdlus täiesti objektiivne, aga lähtusin eeldusest, et neis poodides käivad hinnatundlikud inimesed. Ka kilepakendis piim oli eri poodides erinevat päritolu.

Comarketis maksis kohv Luxus, mis pole muidu ka kõige odavam, vaid 49,90 ja Paulig Extra koguni 34,90 krooni. Seega sai just sellest ketist korraliku kohvi kõige soodsamalt kätte. Säästumarketis oli madalaima hinnaga müügil Luxus (56,90). Hinnavaheks seega 7 krooni. Ka Maximas oli kohv soodsa hinnaga – Paula maksis seal 42,90 krooni.

Teistest kõrgema hinnaga müüs Säästumarket ka 400-­grammises pakis 20-protsendise rasvasisaldusega hapukoort, mis maksis seal 11,90. Comarketist ja Konsumist sai samasuguse koorepaki 8,40 eest. Konsumis oli ka must leib hinnaga 6,90 ehk teistest 1–3 krooni odavam.

Banaanikilo maksis kõige vähem ehk 13,90 Comarketis ja kõige kallim oli see Maximas – 15,90 – ja Grossi poes – 15,80.

Jahutatud broiler, mis pea kogu aeg sooduspakkumises, oli teisipäeval kallim Konsumis, kus selle kilo maksis 37,90. Samal ajal oli selle hind Maximas ja Säästumarketis 3 krooni madalam – 34,90 krooni.

Kilepakendis joogipiim oli odavaim Grossi poes – 7,80 – ja järgmisena kümne sendi võrra kallim Säästumarketis. Konsumis ja Maximas tuli samal ajal odavaima piima eest välja käia 9,90 krooni.

See pilt pole kaugeltki täielik, sest näitab vaid hetkeolukorda ning mõnel teisel päeval ja kellaajal on see kindlasti teistsugune. Aga sel ajahetkel osutus minu valitud ostukorv odavaimaks Comarketis ja kalleimaks Säästumarketis – vahe 20 krooni ja 30 senti.

Esialgu oli plaanis võrrelda ka saia hindu, aga see osutus liiga kirju pildi tõttu võimatuks. Nimelt on poeketid välja tulnud uute väga odavate toodetega, mille tootjat sageli võimatu kindlaks teha.

Nii maksis Maximas Soodne sai 3,90 ja Laste sai 4,50, Grossi poes aga Säästusai koguni 2,80 krooni päts. Säästumarketis oli müügil lihtsalt «sai, toodetud Eestis» hinnaga 3,50. Säästusaia nime kandis ka Konsumis 3,90 eest müüdud toode, kuid selles poes leidus ka Hea sai, müügihinnaga 4,20.

Rimi ja Säästumarketi kaubaketi kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja ütles tulemust kommenteerides, et Säästumarket peab oma klientidele antud lubadust pakkuda Eesti madalaimat hinnataset.

«Kõik sõltub ju selles, mida ja millal võrrelda. Teine samalaadne toode, näiteks leib, võib kõrvalriiulil odavam olla,» sõnas ta.

Kohvipaki teistest kõrgem hind tuli aga Lilleojale üllatusena, kuid ta lubas, et vajadusel vaadatakse hinnad üle.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles