Taas sai üks suure rahasumma leidnu õnnelikuks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularaha.
Sularaha. Foto: SCANPIX

Mehel, kes leidis 730 000 krooni (ca 77 440 eurot) Lõuna-Rootsi piirkonnast Bergast, lubati rahasumma endale jätta, sest selle omanikku ei olnud võimalik välja selgitada.

Õnnelik leidja avastas paberisse mähitud suure summa sularaha aasta alguses, mil ta tegi jalutuskäiku maanteeäärses tööstuspiirkonnas. Ta viis rahasumma koheselt lähima linna Helsingborgi politseijaoskonda, vahendab The Local.

Rootsi seaduste järgi antakse igasugune leitud vara, millele omanik kolme kuu jooksul järgi ei tule, tagasi selle leidjale. Reedel teatas politsei, et sularaha leidnud keskealine mees saab kogu summa endale.

«Rahatähed kehtivad endiselt ning kogu summa läheb isikule, kes need leidis. Meie ei võta ühtegi krooni endale,» ütles politsei pressiesindaja Richard Glantz.

Glantzi sõnul oli säärane juhtum väga ebaharilik, kuigi Stockholmis esines ka alles paar nädalat tagasi juhtum, mil naisele tagastati suur summa sularaha, mille ta prügiruumist leidis. Sel puhul kahtlustati aga rahapesu ning uurimise tõttu võttis raha tagastamine leidjale aega kaks ja pool aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles