Naise seelik jäi poes eskalaatori vahele kinni

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugeja jäi Eedeni kaupluses kleidiga eskalaatoriastme vahele kinni.
Lugeja jäi Eedeni kaupluses kleidiga eskalaatoriastme vahele kinni. Foto: Lugejapilt

Täna hommikul Eedeni poodi külastanud naine jäi seelikuga eskalaatoriastme vahele kinni ning oleks seetõttu rängalt viga saanud.

«Mu kleidi serv jäi eskalaatori vahele ja oli puhas õnn, et ma eesolevale kivipõrandale ei kukkunud,» lausus naine. Intsident oli juhtunud kolm astet enne maha tulekut ning olukord päädis sellega, et turvamees lõikas naise kleidist tüki välja.

Tartu Tarbijate Kooperatiiv kommunikatsioonispetsialisti Herdis Olmaru sõnul oli Eedenis tõesti olukord, kus ühe kliendi seeliku allserv jäi eskalaatori vahele kinni ning kogu süsteem seiskus.

«Kliendil oli maani seelik ja eskalaatorilt maha astudes jäi selle alumine serv astme vahele,» sõnas Olmaru ja lisas, et kui keskuse infoleti töötaja nägi, et eskalaator ei tööta ja kliendil on seeliku äär astmete vahel kinni, kutsus ta viivitamatult turvatöötaja.

Olmaru selgitas, et turvatöötajal ei ole aga õigust eskalaatorit käivitada, vaid seda saab teha üksnes elektrik. «Elektrikud oleksid jõudnud keskusesse 10-15 minuti jooksul, paraku ei olnud kliendil aega oodata, seega oli ainus võimalus seeliku alläärest tükk välja lõigata, millega klient ka nõustus,» märkis ta ja lisas, et nad on kindlasti valmis kliendiga arutama seeliku kompenseerimise võimalust.

Foto: Lugejapilt

«Eedeni keskuse eskalaatorid töötavad korrektselt ja on ohutud, aga kindlasti peavad ka kliendid jälgima teatud ohutusnõudeid, et automaatselt toimivas süsteemis ei tekiks takistusi,» lausus Olmaru.

Viru Keskuse kommunikatsioonidirektor Taivi Koitla sõnas, et sarnaseid juhtumeid Eedeniga registreeritud pole, küll aga on eskalaatoritega seotud kahetsusväärseid intsidente kahjuks aset leidnud ka Viru Keskuse tegevusaja jooksul. «Põhjuseks on olnud eskalaatori kasutaja tähelepanematus, teadmatus või õnnetute asjaolude kokkulangemine,» sõnas ta.

«Kui Viru Keskuses töös olevate eskalaatorite töökindluse osas tekib vähimgi kahtlus, peatatakse koheselt eskalaatori töö kuni hooldusfirma on võimaliku rikke üle vaadanud ja elimineerinud,» sõnas Koitla ja lisas, et sel põhjusel on passiivsesse olekusse seatud eskalaatorite tõttu saanud ka mõnelt külastajalt hurjutada. «Meie jaoks on külastajate turvalisus ja kasutuses oleva tehnika töökindlus esmatähtsad,» märkis ta.

Ohutusnõuded eskalaatoril liikumiseks:

- Kontrolli, et riided ja jalanõud oleksid ohutud – kingapaelad kinni, püksisääred poleks vastu maad, pikad seelikud üles tõstetud.

- Eskalaatorile minnes tuleks vaadata ette ja seista keskel – see on turvaline positsioon.

- Eskalaatorile minnes hoia pikivahet – jäta paar astet vahele enne, kui peale astud. See väldib eskalaatorilt maha astumisel nö ummikuid.

- Lapsega eskalaatoril olles jälgi, et laps oleks sinuga samal astmel või üks aste kõrgemal. Hoia lapsel käest kinni – nii saad ohu korral kiiresti reageerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles