Miks puudub uues veekeskuses perepilet?

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atlantis H20 veekeskuse atraktsioon.
Atlantis H20 veekeskuse atraktsioon. Foto: Postimees

Uue Viimsis asuva Atlantis H2O veekeskuse hinnakirjast ilmneb, et erinevas hinnaklassis sooduspiletid kehtivad 0-3, 4-5 ja 6-12 aasta vanustele lastele, lisaks puudub keskuse hinnakirjas perepilet.

«Oleme oma vee- ja avastuskeskuse hinnastamisel lähtunud  mitte ainult Eesti veekeskustest, vaid ka teiste pereatraktsioonide hinnakirjadest Eestis (Lottemaa) ja lähiriikides (Jurmala Livu veepark, Muumimaa Soomes),» ütles veekeskuse müügijuht Kaja Siht.

Laste vanuse põhjal hinna määramisel on  lähtutud atraktsioonidest ja eksponaatidest, mida vastavas vanuses lastele pakutakse. Hinnakirja loomisel on osaliselt aluseks võetud Jurmala veekeskuse hinnakiri.

«Samuti oleme lähtunud sellest, et kui veekeskust külastab perekond mitme lapsega, siis suure tõenäosusega kuulub sinna ka väiksemaid (alla kuueaastasi) lapsi ning kokkuvõttes tuleb kogu pere hind tänu väikelaste soodustustele sellevõrra soodsam,» lisas Siht.

Siht tõi võrdluseks möödunud suvel avatud Lottemaa, kus kehtib kõikidele alates lastele kolmandast eluaastast pilet hinnaga 17 eurot ning samuti puudub perepilet.

Teist sarnase kontseptsiooniga pereatraktsiooni Sihi sõnul Eestis ei ole ning investeeringu kogumaht ei ole ka võrreldav teiste Eesti veekeskuste mahu ja atraktsioonide rohkusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles