Kas marju tuleks enne mahlategemist pesta?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punased sõstrad
Punased sõstrad Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) spetsialisti sõnul pole pastöriseeritud ja keedetud mahlade ning mooside jaoks ilmtingimata vaja marju pesta.

Toimetuse poole pöördunud lugejat huvitas, kas marjade pesemine sõltub ka nende kasvamise kohast. «Kas aias kasvanud sõstrad võib jätta enne mahlategu pesemata, kuid metsast korjatud mustikad tuleks kindlasti vee alt läbi lasta?» uuris lugeja.

«Mõnedest marjadest tuleb juba pestes osa väärtuslikust viljamahlast välja,» selgitas VTA toiduosakonna jaekaubanduse, mahepõllumajanduse ja mitteloomse toidu büroo peaspetsialist Jaana Oona.

Kui aga peened liivaosakesed mahlapressist läbi mahla lähevad, siis liiva eemaldamiseks võib marjade pesemine siiski vajalik olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles