Kaare: Kalevit masu eriti ei räsinud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Kaare.
Kaido Kaare. Foto: Toomas Huik

Kalevi uus juht Kaido Kaare ütles, et ettevõte on heas seisus ja majanduslangus pole seda eriti räsinud.


Kalevi head seisu pidas Kaare suures osas endiste omanike teeneks. Uute omanikega on aga Kalevil tema sõnul palju laiemad võimalused tooteid eksportida.

Kalev on ettevõtte juhi sõnul otsustanud nüüd senisest rohkem Eesti turule keskenduda ja ka tootearendus on siinsetele tarbijatele suunatud. «Maiustuste maitse on hästi kohalik,» nentis ta.

Ehkki Kalevi puhul toimib multilokaalne ärimudel, on juhtimine Kaare sõnul kohalik ja omanikud Norra kontsernist Orkla igapäevatöösse ei sekku.

Lisaks Eestile on kavas suurendada toodangu müüki Venemaale ja Soome. Kontserni ettevõtete toel on Kalevil plaanis keskenduda lisaks Eestile ka lähiturgudele Baltikumis ja Põhjamaades.

Kaare avaldas lootust, et Kalevile toob edu ka transrasvade eemaldamine toodetest. «Tegelesime sellega kaks aastat ja oleme esimesed, nüüd on huvitav vaadata, kuidas reageerivad konkurendid,» lausus ta.

Hindade kohta ütles Kaare, et kõik tootearenduskulud nii transrasvadest vabanemiseks kui uue täidisega Desiree šokolaadi tootmiseks on ettevõte enda kanda võtnud ja sel põhjusel hind kindlasti ei tõuse. Samuti ei mõjuta hinnakujundust eurole minek. Kõige enam sõltub maiustuste hind tema sõnul suhkru ja kakaoubade hinnast maailmaturul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles