Õpilaspiletita noor jäi sooduspiletist ilma

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Postimees

Andres sõitis eile koos õega rongiga Tamsalust Tallinna ning soovis äsja 14-aastaseks saanud õele osta sooduspiletit, mida õpilaspileti puudumise tõttu aga ei müüdud.

«Kuna õpilaspilet oli koju ununenud, siis sooduspiletit ei müüdud, kuigi klienditeenindaja luges ise lapse ID-kaardilt tema vanuse välja. Ootamatu oli ka müüja küsimus, et äkki on tüdruk lõpetanud 9.klassi?» oli Andres hämmeldunud.

Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Mai Vahtriku sõnul on vastavalt Elroni poolt kehtestatud korrale sõidusoodustuse saamiseks vajalik soodustust tõendava dokumendi olemasolu. Õpilase sõidusoodustust tõendavaks dokumendiks on Eesti Vabariigi õpilaspilet või sellega võrdsustatud ISIC Scholar kaart, mitte ID-kaart.

«Loodame, et õpilaspileti kaasas kandmine ja selle esitamine kasvatab ka lastes kohusetunnet ja on neile abiks edaspidisel hakkamasaamisel,» lisas Vahtrik. Ta lisas, et kuna paljud koolid koguvad õppetöö alguses õpilaspiletid pikendamise eesmärgil kokku, siis kehtivad perioodil 1.septembrist 15.oktoobrini õppuritele erandid ning piletisoodustust võimaldatakse vanuse alusel.

Elroni soodusdokumentide loetelu on nähtav siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles