Õlleost osutub Soomes oodatust keerulisemaks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome väikelinna Lieksa politseikonstaabel Ari Eskelinen soovis peale tööpäeva lõppu osta kiirsöögikohast paar pudelit õlut, kuid avastas üllatusena, et see on oodatust märksa keerulisem.

Ta sõitis Autogrilli kioski juurde ja tellis paar pudelit õlut, kuid neid talle läbi kioski akna ei antud, kirjutab Yle.

Politseinikul paluti tulla kioski taha, kust ta tagumise ukse kaudu sisse lasti, et käest kätte  rüübet osta. Toidukioski omaniku Leena Tuomainen kinnitas, et see on tavaline praktika, sest muidu ei vasta söögikoht  alkoholimüügi litsentsi karmidele tingimustele. «Ostjad tuleb tagaukse kaudu lasta sisse. Minu arvates on see turvalisusrisk,» rääkis naine. Seaduse kohaselt peab sellistes müügikohtades nagu Autogrill toimuma müük litsentsi omavas asutuses, see tähendab siseruumides. Politseinik Ari Eskelinen on nõus, et ostjate lubamine siseruumidesse turvalisusrisk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles