Odav ja mugav elu meelitab Soome eakaid Eestisse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlastele meeldib, et Eestis on poed ka hilisõhtul lahti.
Soomlastele meeldib, et Eestis on poed ka hilisõhtul lahti. Foto: Margus Ansu / Postimees

Iga aastaga kolib aina enam Soome pensionäre oma vanaduspõlve veetma Eestisse, sest siinne elu on nende jaoks odav ja mugav.

Eelmise aasta lõpus elas 61 000 Soome eakat ehk neli protsenti kõigist põhjanaabrite pensionäridest  välismaal, vahendab Yle Hufvudstadsbladetit.

1184 neist olid uueks koduks valinud Eesti, seda on 200 inimest enam kui 2013. aastal. Odav elu oli põhjuseks, miks Pirjo Ropponen ja Pepe Luhtala kolisid Tallinna. «Selgus, et me saame kesklinnas ja mere lähedal asuva korteri Tallinnas märksa soodsamalt kui Helsingis,» rääkis Ropponen.

Neli aastat tagasi Eestisse kolinud Helena Paavonsalo sõnul veensid madalad elamiskulud ja märksa mugavam elustiil  teda üle lahe kolima. Naise sõnul on Eesti märksa vabam koht elamiseks. «Tundub, nagu oleks Soomes kõik keelatud ja kõik, mis ei ole keelatud, on suletud. Mulle meeldib siin, et ma saan soovi korral ka hilja õhtul poodi minna,» rääkis naine. Kõige enam soome pensionäre elab Rootsis – 43 400. Eakate seas on populaarsed ka Saksamaa, Hispaania ja Austraalia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles