Elukutseline rongireisija säästab üüriraha

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bahn.
Deutsche Bahn. Foto: Hannibal Hanschke

23-aastane Tübingeni Ülikooli tudeng loobus oma Stuttgarti korterist, et hakata hoopiski täiskohaga rongireisijaks, säästes niimoodi raha ning lubades endale huvitavat rändavat elustiili.

Leonie Müller püüdis hoida tasakaalus oma õpinguid Tübingenis koos poiss-sõbra külastamisega Kölnis ja vanaemal külas käimisega Bielefeldis – neiu elukoht oli Saksamaa lõunaosas, poiss-sõber ja vanaema elavad aga Lääne-Saksamaal. Lisaks tahtis neiu aegajalt näha ka ema, kes kolis hiljuti Berliini, mis on samuti tema senisest elupaigast kaugel, vahendab The Local.

Müller loobus oma korterist Stuttgartis ning ostis selle asemel Deutsche Bahni aastase limiidita rongipileti, millega ta saab sõita nii tihti kui soovib. Pilet maksab 340 eurot kuus, mis on odavam kui tema senine 400-eurone korteriüür. Seega sõidab tudeng igapäevaselt maha 1200 kuni 2000 kilomeetrit.

Sakslanna kannab igapäevaselt kaasas oma koolitarbeid, tahvelarvutit, vahetusriideid ja hügieenitarbeid. Lisaks on tal jakk, mida ta kasutab vajadusel tekina, kui tekib soov magada. Tema sõnul tuli ta mõttele elada rongis pärast üheksakuulist ümbermaailmareisi. Pideva rongisõidu ning sõprade ja sugulaste juures ööbimisega püüab ta aga hoiduda sellest, et muutuks inimestele koormaks.  «Näen ennast pigem reisija kui ekstreemselt linnade vahel pendeldajana. Ütlesin ka sõbrale, kelle juures Stuttgartis ööbin, et ta annaks kindlasti teada, kui talle tülikaks muutun,» ütles Müller. Neiu peab ka blogi, mille materjali on tal plaanis kasutada oma meediateemalises bakalaureusetöös.

«Meie andmetel on see seni ainuke juhtum, mil keegi kasutab aastast rongipiletit nii tihti, kuid pileti eesmärk ongi anda inimestele reisimisel vabad käed,» ütles tudengi eluviisi kohta Deutsche Bahni pressiesindaja Jürgen Kornmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles