Lugeja küsib: kuidas üks piimakissell saab olla tehtud kahes tehases korraga?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimakisselli ei pea tänapäeval ise tegema.
Piimakisselli ei pea tänapäeval ise tegema. Foto: Sille Annuk / Postimees

«Tere piimakisselli pakki ära visates jäi silma, et sellel oli peal ovaalne logo EE102 ja EE106. Nii palju kui mina tean, siis need ovaalsed logod tähistavad erinevaid tehaseid. Kuidas on võimalik, et üks piimatoode on korraga tehtud kahes tehases?» küsib lugeja.

Vastab Tere kvaliteedijuht Kaisa Ringmäe.

Üks toode ei ole korraga toodetud kahes tehases. Paljude toodete puhul on tehniliselt võimalik toota neid mitmes tootmisüksuses. Seda võimalust kasutatakse erakorraliste juhtumite korral (väga suured tellimused, avarii, force majore jne.), et tagada kliendile alati stabiilsed tarned.

Piimakisselli pakil on nii Tere Viljandi kui ka Põlva tehase logod.
Piimakisselli pakil on nii Tere Viljandi kui ka Põlva tehase logod. Foto: Lugeja foto

Pakendile on küll trükitud kaks tervisemärki, kuid pakendile trükitud toote markeeringu järgi (s.o säilivuskuupäev ja selle järele trükitud tähed) on võimalik täpselt identifitseerida, millises tehases antud konkreetne toode on valmistatud.

Pakendil olevate tervisemärkide kõrval on tähed, mis on trükitud ka säilivuskuupäeva järele, selle järgi on tootjatehas alati  identifitseeritav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles