Hea uudis mobiil-ID kasutajatele

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriti turvaline mobiil-ID SIM-kaart.
Eriti turvaline mobiil-ID SIM-kaart. Foto: Elisa

Kui seni said üliturvalisi ja senisest kauem  kehtivaid  mobiil-ID SIM-kaarte vaid Eesti Telekomi kliendid, siis alates sellest nädalast saavad neid ka Elisa ja Tele2 kliendid.

Ka Elisa, kel sel aastal on olnud probleeme välja reklaamitud mobiil-ID pakkumisega, hakkab alates tänasest pakkuma üliturvalisi SIM-kaarte. Uutel kaartidel on kolmik SIM-id, milles on olemas nii nano-, mikro- kui ka tavaline SIM-kaart. .

 Uut mobiil-ID teenust saab kasutada kõikides mobiiltelefonides, alustades vanematest nuppudega telefonidest kuni kõige värskemate nutitelefonide tipp-mudeliteni välja. Koos uue mobiil-ID SIM-kaardiga saab klient ka uue rakenduse, mis võimaldab teenust varasemaga võrreldes oluliselt mugavamalt kasutada.

«Tele2-l mobiil-ID SIMe jagub ning ka Tele2 poodidesse jõuab käesoleval nädalal partii uue turvalisuse tasemega SIM-kaarte, mis võimaldavad klientidele pakkuda teenust sertifikaatidega, mis kehtivad viis aastat,» rääkis Tele2 pressiesindaja Hans Saarvelt. Ta lisas, et tehnoloogilistelt näitajatelt on kõigi kolme operaatori uued SIM-kaardid väga sarnased. 

EMT ja Elioni esindused väljastavad uusi ja senisest veelgi turvalisemaid Mobiil-ID SIM kaarte alates veebruarist. Kuigi Mobiil-ID on turvaline ka täna, võimaldavad uued SIMid turvalisuse taset veelgi tõsta. Tänaseks on EMT klientide seas ligi 52 000 Mobiil-ID kasutajat ning digitaalse isikutunnistuse kasutajate hulk kasvab pidevalt.

Uute SIM-kaartide kaitstust tõstab kaardile lisatud kõrgema turvalisuse tasemega krüptograafiline algoritm. Lisaks saab klient enda mobiiltelefoni ka uue rakenduse, mis võimaldab mobiil-ID teenust varasemast mugavamalt ja kiiremini kasutada.

Tänu uuele turvatasemele saab kliendile pakkuda mobiil-ID-d pikema sertifikaatide kehtivusajaga, mida käesoleva aasta algusest ka politsei-ja piirivalveamet (PPA) senise kolme-aastase kehtivusajaga mobiil-ID vormis isikutunnistuste asemel hakkas viie-aastase kehtivusajaga pakkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles