Uus sõidujagamise teenus võimaldab Tartusse sõita ühe euroga

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify uus äpp aitab mugavalt hääletada.
Taxify uus äpp aitab mugavalt hääletada. Foto: Taxify

Tänasest avati Taxify meeskonna poolt pilootprojektina sõidujagamist võimaldav mobiilirakendus Hopp, mis aitab reisijatel mugavalt Tallinna ja Tartu vahel autodes vabu kohti leida ning juhtidel oma kütusekulusid säästa.

«Hopp võimaldab reisjal alates ühe euro eest ühest linnast teise liikuda ning bussijaama asemel mugavalt koduukseni jõuda,» sõnas Taxify tegevjuht Markus Villig, kelle sõnul on juhtidel võimalus oma kütusekulusid kuni 80 protsenti säästa ning pikaks sõiduks vestluskaaslane leida.

Markus Villis sõnas, et uue rakenduse eesmärk on muuta transport efektiivsemaks, aidates reisijatel üksteist mugavalt ja turvaliselt leida. «Hääletamine on tänaseni olnud pigem nišiturg, kuid tehnoloogia ja sotsiaalvõrgustikud võimaldavad usaldust kiiresti tekitada,» selgitas mees ja lisas, et kõik kasutajad peavad Hoppi registreerima Facebooki profiiliga ning saavad iga sõidu järel oma kaasreisijatelt hinnangu.

«Erinevates Eesti Facebooki gruppides on juba üle 50 tuhande inimese, kes igapäevaselt ühest linnast teise sõite jagavad, seega tegime 400 inimesega küsitluse, kus enamus inimesed kurtsid, et nende gruppide kasutamine pole väga mugav ning soovitakse head viisi sõitude organiseerimiseks,» rääkis Villig uue rakenduse loomise tagamaast.

Teise põhjusena toob ta välja selle, et Taxifyl on täna Eestis tekkinud juba kümneid tuhandeid kasutajaid ja sadu juhte, kes on harjunud linnasiseseks transpordiks meie appi kasutama. «Nüüd saame neile pakkuda soodsat transporti ka teistesse linnadesse sõiduks,» sõnas Villig.

Samuti märkis ta, et see, kui palju sõit täpselt maksab, otsustab autojuht, kes hääletajaid peale tahab võtta. «Seega saab autojuht määrata hinna vahemikus üks kuni kuus eurot arvestusega, et mida madalam hind, seda kindlamalt ja kiiremini auto reisijaid täis tuleb,» lausus Villig.

Tema sõnul on esimeste tundidega Hoppi rakendusega liitunud 200 juhi ning eesmärgiks on aasta lõpuks jõuda 15 tuhande sõitjani.

Taxify on Eestis 2013 aastal asutatud tehnoloogiaettevõte, mis tegeleb takso ja rendiautode tellimise rakenduste arendamisega ning Taxify tegutseb tänaseks kaheksas riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles