Hoidiste tegija valmistub kõrvitsahooajaks

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoidiste tegija Felix valmistub kõrvitsahooajaks.
Hoidiste tegija Felix valmistub kõrvitsahooajaks. Foto: Margus Ansu

Niipea kui Eestis kasvatatud kurgid purkidesse saavad, algab Felix'is kõrvitsahooaeg ning seda aedvilja on plaanis ümber töödelda tuhande tonni piires.

Rekordkogust kõrvitsat tänavusel aastal paraku loota ei ole, sest juulis olid ilmad mäletatavasti vihmased, pilvised ja jahedad. Eelmisel aastal Felixist Eesti kauplustesse jõudnud kõrvitsakonservid olid juba jaanipäevaks otsas.

Felixi turundusjuhi Marek Viiloli sõnul kinnitab see fakt, et Eesti inimestele kõrvits meeldib ja seda süüakse varasemast rohkem. Kui varem tarbiti kõrvitsat põhiliselt sügisel ja talvel, jõulude paiku, siis üha enam on hakatud seda sööma aastaringselt ning nõudlus on kasvamas.

Üha nõutum toode

Veel seitse-kaheksa aastat tagasi võtsid kauplused kõrvitsat müüki vaid oktoobrist jaauarini, kuid nüüd on see kauplustes pidevalt saadaval. Eesti toidutootjate seas müüb Felix kodumaisele turule suurima koguse kõrvitsasalatit, mis numbrites väljendatuna on 100-150 tonni ehk umbes kümne protsenti töödeldavast kogusest.

Kõrvitsa müügiprognoosid tehakse juba poolteist aastat ette. Koguste prognoosimise on aga keeruline, sest kõrvitsat saab varuda ainult septembrist kuni oktoobri keskpaigani.

Kodustes tingimustes võib kõrvitsat pikemat aega säilitada, hoides seda toas, keldris või mujal sobiva temperatuuriga ruumis, ning valmistada sellest salatit isegi kuni kevadeni.

Refereeritud artiklit saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles