Sealiha madal hind müüki oluliselt ei suurendagi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sealiha.
Sealiha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sealiha tarbimine on juba mõnda aega kuum teema, ent see sööjaid ega ka toidukauplusi ei heiduta.

«Lihatoodetel on praegu mullusest madalamad hinnad seoses ekspordipiirangutega Venemaale ning ületootmisega,» ütles Selveri kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid. Selverites maksab praegu seakarbonaad 2,99 eurot kilo.

Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats tõi hinnamuutuse põhjustest veel esile tooraine hinna langust ning üldist konkurentsiolukorda turul. Odavaim sea kaelakarbonaad maksab Rimis 2,99 eurot kilogrammi kohta, see on kampaaniahind.

Sealiha hinna muutuse on ka Maxima kommunikatsioonijuhi Katja Ljubobratetsi sõnul tinginud pigem tihedam konkurents. «Meie kaupluste senine müügistatistika kinnitab, et madalam hind ei ole tarbimist oluliselt suurendanud,» lisas ta. Sea kaelakarbonaadi müüakse Maximas hinnavahemikus 2,99-3,15 eurot kilogrammi kohta.

ETK kommunikatsioonijuhi Ivo Rulli sõnul on sealiha kampaaniahind ETK kauplustes tavaliselt 2,99 eurot  ja tavahind 6,19 eurot, praegu on kõige soodsam seapraad kättesaadav hinnaga 2,89 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles