Iluspetsialist: alaealisel peaks püsimeigi tegemiseks olema vanema luba

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Head uudised"
"Head uudised" Foto: Kuma

Kuma Raadio ja portaali GoodNews ühissaade algab seekord tähtpäevajärgselt, sest raadiopoolne saatejuht Mati Palmet paneb kohe paika — tegu on uue kooliaasta esimese saatega. 

Kõigepealt tutvustab Monika kaasakutsutud külalist, kasutades ohtralt ülivõrret naiselikus võtmes ja siis selgub ka külalise isik — see on ilukoolitaja Merilin Markov-Valm. Mati paljastab saladuse, et kahesilmajutus on kaassaatejuht kasutanud väljendit «paadunud koolitaja», kuid siiski tähenduses, et inimene on oma põhimõtetes kindel ja oma valdkonnas arvestatav. Merilin nõustub «paadunut» seostama oma 18-aastase ilumaailmas töötamisega.

Monika meenutab Paidesse sõites autos räägitud juttu, et Eestis liigub ringi palju isehakanud ilutegijaid ja konkreetseks näiteks on 16-aastane neiu, kellele tehti püsimeik, mis tekitas meeletu kohkumise. Seega tuleb olla ettevaatlik ja teada, keda näo kallale lasete.

Merilin ütleb kindlalt, et alaealistel peaks püsimeigi tegemiseks olla vanemate luba ja seda peab kindlasti tegema professionaalse iluteenindaja juures. Mati arvates on püsimeik üks kaval sõna, mis mehele tähendab üldjuhul seda, et see püsib ühe päeva asemel kaks ja kui tütar ütleb isale, et läheb püsimeiki tegema, siis ei pruugi too aru saadagi, et tütar mõtles hoopis tätoveeringu peale.

Ilukoolitaja toonitab veelkord, et alaealistel tuleks püsimeigi tegemine kooskõlastada vanematega. «15-16-aastasel on puberteet, hormoonid möllavad sajaga, aga peaks olema kindel, kas ta seda kulmukuju või silmajoont tahab ka kahe aasta pärast,» selgitab Merilin.

Pikemalt räägitakse iluohutusnõuannetest raadiosaates «Head uudised». Kuma Raadio ja portaali GoodNews heade uudiste saade on eetris neljapäeval kell 11.20 ja kordusena pühapäeval kell 15.

Raadiosaadete korduseid saab kuulata SIIN! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles