Saksamaal kogub hoogu hambapasta hinnasõda

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kosmeetika kaupluses streigitakse hambapasta hinna pärast.
Saksamaa kosmeetika kaupluses streigitakse hambapasta hinna pärast. Foto: Oleksii Akhrimenko

Saksamaa kosmeetikakaupluse dm kliente vihastas fakt, sest sealses kaupluses muudeti Colgate hambapasta pakendi suurust, mistõttu saab sama hinna eest edaspidi vähem pastat.

Kosmeetikakaupluses dm on nüüdsest Colgate Dentagard’i hambapastade juures lipik märkusega – «Sama hinnaga vähem sisu, me streigime selle vastu!»

Colgate Dentagard’i tootja asendas 100-milliliitriste tuubid 75-milliliitristega, kuid seejuures hinda ei muudetud, vahendab The Local. Dm kaupluse esimees ütles, et nad võitlevad oma tarbijate huvide eest ning nad ei soovi klientidele taolist olukorda.

Turundusekspert Martin Fassnacht sõnas, et trikk on konkurentsi vähendamises ilma hinda langetamata. «See on saanud üha sagedasemaks käitumisviisiks jaemüügis ning ühtlasi on see võimalus juhtida tähelepanu asjaolule, et tootja teeb hinna ja tulu suhte valeks,» sõnas ta.

Tootja sõnul on see tavapärane praktika ühildada jaemüügi hindu, et suurendada ostmist energia ja tooraine materjalidega.

Armin Valet Hamburgi tarbijaõiguste keskusest ütles, et kliendid sageli tunnetavad end ärakasutatuna, kui tootja teeb varjatud hinnatõusu. «Me ei ole rahul sellega, millise seisukoha tarnija hinnatõusu kohta võtab,» sõnas Valet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles