Toidutootjad kuulutasid septembri Eesti toidu kuuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sealiha.
Eesti sealiha. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Toidutootjad kuulutasid septembri Eesti toidu kuuks, et kasvatada kodumaist päritolu toidu populaarsust tarbijate seas.

«Eesti toidu kuu kuulutatakse välja väga olulisel ajal. Praegusel ajal vajab meie põllumees Eesti inimeste armastust kodumaise toidu vastu nagu õhku,» ütles maaeluminister Urmas Kruuse toidukuu avakõnes Viimsi taluturul. «Kutsun kõiki Eesti inimesi selle kuu jooksul pöörama veelgi suuremat tähelepanu sellele, et igapäevaselt oma toidulaual kodumaist toidukaupa eelistaks.»

Eesti toidu kuu raames toimub septembris üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi. «Iga inimene võiks osaleda mõnel Eesti toidu kuu sündmusel ja pöörata ka isiklikus tarbimises suuremat tähelepanu toidu kodumaisusele. Peame Eestis kasvatatud toitu senisest rohkem märkama ja hindama,» sõnas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

Eesti Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp rõhutas, et kodumaine toit on kvaliteetne, maitsev ja leidlik. «Meil on mida maailmale ja ka oma toidulauale häbenemata pakkuda,» ütles Potisepp. «Eesti tootjale on koduturg väga oluline, seepärast võiks iga Eesti inimene aastaringselt oma ostueelistustes Eesti toidu päeva tähistada.»

Septembris tutvustatakse Eesti toitu ka Helsingis, Pariisis ja Berliinis ning Tallinnas toimub Põhjamaade toiduprofessionaalide kõrgetasemeline ärifoorum SAUCE 2015. Samuti võtavad kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla mitukümmend Eesti tipprestorani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles