Koolilapse silmad saavad korralikult vatti

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooliaeg paneb koolilapse silmad proovile.
Kooliaeg paneb koolilapse silmad proovile. Foto: SCANPIX

Pika kooliaasta jooksul saavad õpilase silmad kõvasti koormust – lugemist ja kirjutamist on tundides palju, pärast tunde ootavad järge kodused ülesanded ning oma osa on ka nutiseadmetel.

«Liigne arvuti ja nutitelefoni kasutamine koolilaste silmadele head küll ei tee,» tõdes Saare Optika optometrist Anu Abel, kuna õpilaste koormus on tema kinnitusel päevast päeva niigi suur, vahendab Saarte Hääl.

Seda, et laste silmade tervis nende aastate jooksul oluliselt kehvemaks muutunud oleks, ta öelda siiski ei saa. «Arvutiajastu on kestnud ju hulga kauem,» tähendas Abel, lisades, et prille määratakse lastele küll aina rohkem, kuid see on pigem tingitud sellest, et vanemad käivad lastega rohkem arsti juures.

«Kui vanematest ühel on prillid, on tõenäoline, et ka laps võib need saada,» nendib silmaarst, sõnades, et lapsel peaks nägemine vähemalt kuni seitsmenda eluaastani olema pigem pisut plussi poole peal.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles