Ettemaksu saanud firma lükkas töötegemist edasi

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitus.
Ehitus. Foto: Panther Media

Kuigi ehitustöö tellinud inimene tasus ettemaksuks 2200 eurot, ei alustanud firma kokkulepitud ajal tööd. 

Mõista Meistrid Ehitus tunnistas lepingurikkumisi arvukates sõnumites, on kirjas tarbijakaitse komisjoni otsuses. Tellija taganes lepingust ja nõuab 2100-eurose kahju hüvitamist. 100 euro väärtuses on kaupleja tarbijale üle andnud ehitusmaterjali.

Firma ei ole kaebusele vastuväiteid esitanud.

Võlaõigusseaduse järgi kohaselt on võlasuhtest tuleneva kohustuse rikkumiseks selle täitmata jätmine või mittekohane täitmine, sealhulgas täitmisega viivitamine. Kohustuse rikkumise korral nõuda kahju hüvitamist.

Komisjon leidis, et firma lepingurikkumine on ilmne ja tõendatud kaupleja enda sõnumitega, milles esitatakse korduvaid lubadusi tööga alustada ja millest selgub, et kaupleja ei ole neid lubadusi täitnud. Tellija ei saa eeldada, et firma seda lepingut ka edaspidi täidaks, mistõttu on lepingust taganemine põhjendatud. Komisjoni sõnul on ka nõude summa põhjendatud, sest tarbija on nõuet vähendanud saadud materjali maksumuse võrra.

Kui pooled komisjoni otsusega ei nõustu või seda ei täida, on neil õigus pöörduda vaidluse läbivaatamiseks maakohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles