Trollijuht sundis reisijat prügikastis sobrama

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna troll.Foto on illustratiivne.
Tallinna troll.Foto on illustratiivne. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Tallinna trollijuht sundis reisijat prügikastist sinna visatud prahti välja võtma, ettevõtte hinnangul provotseeris juht konflikti põhjuseta.

«Pärast kõrrejoogi paki äraviskamist tuli proua trollijuht kabiinist välja ja käskis korduvalt mul see prügikastist välja võtta,» rääkis nädal aega tagasi trolliga nr 1 sõitnud neiu. Küsimuse peale, miks ei tohi prügi prügikasti visata, ärritus juht kõvasti  ja ütles reisijale, et see on piletikast. «Piletikast validaatori ajastul?» ei jõudnud neiu ära imestada. Sõitja sõnul keeldus ta korduvalt prügi väga sügavast ja räpasest prügikastist välja võtmast, mispeale juht tegi seda ise. Surus kõrrejoogitopsi talle kätte ja lükkas ta  trollist välja, et neiu selle tänaval olevasse prügikasti viskaks.

«Küsisin seepeale, kas prügikasti tühjendamine on reisijate ülesanne, mille peale proua muigas. Oma nime keeldus ütlemast, vastas naerdes vene keeles: «Milleks sulle mu nimi, istu kallike ja rahune maha»,» rääkis sõitja.  Kellega tal konflikt tekkis, neiu öelda ei osanud, sest juhil polnud nimesilti. «Miks pole ühissõidukijuhtidel nimesilte, nad on samamoodi teenindav personal? Lisaks veel linnaelanike palgal,»  arvas sõitja.

«Trollijuht käitus ebaprofessionaalselt,» tunnistab Tallinna linnatranspordi avalike suhete juht Sirje Roht. Tema sõnul kuulub ühissõidukijuhi igapäevase töö juurde ka konfliktsituatsioonide mõistlik lahendamine ja käitumiskultuur. «Kõnealune trollijuht aga tekitas ise oma käitumisega konflikti olukorras, kus selleks puudus igasugune põhjus,» rääkis Roht. Ta lisas, et juhiga  on vesteldud ja on juhitud tähelepanu ebaadekvaatsele käitumisele, mis ei ole sobilik ühistranspordi töötajale. «Vabandame sõitja ees,» ütles Roht.

Ta möönis, et nimesilte trollijuhtidel tõesti ei ole, kuid juhi isik on lihtsalt tuvastatav selle järgi, mis number trolliga, millisel liinil keegi töögraafiku järgi konkreetsel ajal töötab.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles