Heakorraprobleemist saab teavitada uuenenud äpi teel

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdunud või teele kukkunud puust tasub rakenduse teel teada anda.
Murdunud või teele kukkunud puust tasub rakenduse teel teada anda. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Rahandusministeeriumi ja Maanteeameti koostöös uuenes nutirakendus «Anna teada», mille abil saab teavitada heakorraprobleemidest nagu teeaugud või metsaalune prügi.

«Anna teada» võimaldab kirjeldada heakorraprobleemi ja lisada sellest foto. Samuti suudab rakendus määrata GPSi koordinaatide abil probleemi asukoha ja edastada see maanteeametile või kohalikule omavalitsusele. Teavitajal on võimalik kaardil oleva märgi rohelise või punase värvi järgi jälgida, kas vihjet on juba käsitletud või mitte.

«Rakenduse abil saavad inimesed teavitada lahtisest kaevukaanest, prügihunnikust, tänavaaugust või muust heakorraprobleemist, mis lahendamist vajab. Teavitaja ei pea nuputama, kellele info saata või millises omavalitsuses probleem asub,» ütles riigihalduse minister Arto Aas.

Uuendatud rakendus suudab eristada riigimaanteedele märgitud probleemiteavitused teistest ja edastada need automaatselt Maanteeametile. Rakendus sai endale ka keskse veebilehe, mille kaudu on võimalik jälgida või edastada teavitusi veebis.

Alates septembrist saadab rakendus riigimaanteid puudutavad teavitused otse Maanteeametile. «Kui inimene näeb ohtlikku teeauku, kinni tuisanud teed, maha sõidetud liiklusmärki, teele kukkunud puud või hukkunud väikeulukit, saab ta vastava info rakendusse sisestada. Tänu positsioneerimisele saame kiiresti probleemse kohani jõuda ja murele lahenduse leida,» selgitas Maanteeameti maanteeinfo teenusejuht Siim Jaksi.

Teate saanud asutusele tekkis võimalus saatjat teavitada probleemi lahendamisest ja lisada tagasiside andmisel vajadusel ka kommentaar. Lisaks Android ja Apple iOS operatsioonisüsteemidega nutiseadmetele saab rakendust alla laadida nüüd ka Windows nutitelefonidele. Infot heakorraprobleemidest saadetakse iga päev, selle aasta jooksul on saadetud ligi 700 teadet ning rakendust on alla laetud enam kui 6000 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles