Mõned soovitused Lufthansa ärajäävate lendudega reisijatele

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa tühistab homsed Tallinna–Frankfurdi lennud ja sellega seoses jagab reisifirma reisijatele soovitusi.
Lufthansa tühistab homsed Tallinna–Frankfurdi lennud ja sellega seoses jagab reisifirma reisijatele soovitusi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Lähipäevade Lufthansa streik mõjutab oluliselt ka Eesti reisijaid, sest lisaks paljude lendude ärajäämisele Saksamaal on homme tühistatud ka kõik Tallinna lennud.

Eesti reisibüroo Estravel turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kati Veskimägi soovitab, et kui võimalik, siis oma lend edasi lükata ja seda saab teha tasuta. «Reisijatel, kes soovivad piletist loobuda, tuleb taotleda tagasimaksu reisibüroost, kust pilet on ostetud,» sõnas Veskimägi. Ta lisas, et kui reisijal on olemas kehtiv streikide ja pankrottide vastase lisakaitsega reisitõrkekindlustus, maksab kindlustusselts kinni võimaliku vahe olemasoleva pileti eest tagasisaadava raha ja uue pileti maksumuse vahel.

Estravel pani kirja mõned soovitused, millest võib Lufthansa streigi tõttu ärajäävate lendudega reisijatele kasu olla.

- Lennu staatust saab jälgida Lufthansa kodulehel, kus tasub kontrollida oma lennu number igaks juhuks üle.

- Steik on Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse mõistes kindlasti erakorraline asjaolu, mis tähendab, et lennu ärajäämise eest ettenähtud rahalist kompensatsiooni ei maksta. Küll aga ei vabasta määruse sõnastus lennufirmasid reisijale hoolitsuse pakkumise kohustusest ka erakorraliste asjaolude puhul. Hoolitsus tähendab määruse kohaselt eelkõige ooteajaga võrreldes piisavat sööki ja majutust, samuti transporti lennujaama ja majutuskoha vahel. Kuna lennufirmal ei pruugi reaalselt piisata tööjõudu selleks, et suurele arvule reisijatele majutust broneerida ja söögitalonge jagada, soovitame vajadusel need kulud mõistlikkuse piires ise teha ja kuludokumendid alles hoida.

- Kui ajagraafik ja rahakott võimaldavad, siis võib streik anda hea võimaluse sihtkohas veidi pikemalt ringi uudistada. Alates laupäevast peaksid Lufthansa lennud toimuma graafikujärgselt ning kui vabu kohti on, siis saab pileti uuele lennule ümber vahetada ilma lisatasu maksmata. Uus lennuaeg tuleks välja valida ja broneering teha esimesel võimalusel – seda saab teha otse lennufirmaga kontakteerudes või oma reisikonsultandi kaudu.

- Kui ajagraafik pikemat sihtkohas viibimist ei võimalda, siis tuleb soetada pilet teise lennufirma lennule. Sel juhul on abi streikide ja pankrottide vastasest kindlustusest, mida Eesti kindlustusseltsidest pakub Salva. Kel streigivastase kaitsega kindlustus vormistatud, saab uue pileti ja ära jäänud lennu vahelise hinnavahe kindlustusseltsilt tagasi.

- Tavapärased reisikindlustused streikide vastu ei kaitse. Sellisel juhul tuleb osta uus pilet, mis võib vahetult enne reisi algust ostes olla üsna kulukas. Lufthansalt saab tagasi ära jäänud lennupileti summa, kuid pikalt ette ostetud edasi-tagasi piletid on enamasti tunduvalt soodsamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles