Lennuki kõige bakterirohkemad nurgatagused

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukitoitu ei tasu pigem otse klapplauale asetada.
Lennukitoitu ei tasu pigem otse klapplauale asetada. Foto: Panther Media

Mikrobioloogid võtsid proove nii Ameerika lennujaamadest kui ka lennukitest ning jõudis selgusele, et kõige rohkem baktereid asub lennukite klapplaudadel.

Rohkete nurgatagustega lennukid ja pideva inimeste liikumisega lennujaamad on bakteritele paljunemiseks väga soodne keskkond, vahendab CNN.

Veebilehe travelmath.com palvel lennujaamu ja lennukeid testima saadetud mikrobioloogid avastasid, et klapplaudadel on keskmiselt 2,155 PMÜd* ruuttolli kohta**. Räpaste laudade peamise põhjus peituvat selles, et töötajatel on lendude vahepeal liiga vähe aega, et laudade korralikult puhastada. Pesuruume küüritakse seevastu hoolega.

Foto: Panther Media/Scanpix

Travelmathi raportile tuginedes soovitati lennuki klapplaual söömisest eemale hoida, et vältida otsest kontakti bakterite ja klapplauale pandud toiduga. Samas ei tasu ka liialt muretseda, sest proovidest ei leitud samas ühtegi haigusliku tüvega kolibakterit.

Bakterirohkuselt teisel kohal olid lennujaama veevõtuks mõeldud seadme nupud ning sellele järgnesid lennukis istmete kohal asuvad ventilatsiooniavad. Neljandale kohale jäi WC-poti loputuskasti nupp, viiendale turvavööde klambrid ning kuuendale kohale platseerus tualettruumi ukse lukk.

* PMÜ on kokkuleppeline ühik, mis väljendab minimaalset mikroobide hulka, mis on võimeline moodustama söötmel eraldiseisvaid pesi ehk kolooniaid.

** 1 ruuttoll on 6,4514842 ruutsentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles