Nõukaaegne vahvlimasin küll, aga töötab hästi ja on hinnas

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimeste nostalgia nõukaaegse vahvlimasina järele on suur, kuna vahvlid tulevad sellel välja paremad, kui kaasaegsetel masinatel.
Inimeste nostalgia nõukaaegse vahvlimasina järele on suur, kuna vahvlid tulevad sellel välja paremad, kui kaasaegsetel masinatel. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuigi elektroonikakaupluste riiulid on lookas kõiksugustest moodsatest köögimasinatest, ei ole siiani käibelt kadunud nõukogude ajast pärinevad lihtsakoelised seadeldised, mida vanavara poodidest ja internetifoorumitest lausa taga otsitakse.

Kuressaares Kauba tänaval vanavarapoodi eAntiik pidava Irene Teesalu sõnul küsitakse neilt nii mõnigi kord vahvlimasinat, «mulksuga kohvikannu» või endisaegset kohviveskit, vahendab Saarte Hääl. «Ju see ikka nostalgia on, sest praegu on ju olemas igasuguseid peenemaid kohvimasinaid,» muheles Teesalu, kes ise küll kasutas nn mulksuga kohvikannu viimati 1980. aastatel.

Vahvlimasinat, mida oli juba toona mitut sorti, Irene Teesalul aga ette näidata ei olnud, kuna nende järele on nõudlus suur – nii kui mõni müüki tuleb, läheb ka kohe ära, ka siis, kui hind küünib 70 euroni.  Kuressaares elav Gertrud rääkis Saarte Häälele, et tema on veidi nostalgiahull ja seepärast ta vana vahvlimasinat kasutabki: «Mulle meeldib just sellega vahvleid teha, sest kui ma väike olin, olid vahvlid täpselt samasugused,» selgitas ta.

Refereeritud artiklit saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles