Estonian Air: lendude hilinemist põhjustavad kõrghooaeg ja lennukipargi vahetus

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennukid Tallinna lennujaamas.
Estonian Airi lennukid Tallinna lennujaamas. Foto: Marko Püüa

Estonian Airi lendude väljumissagedus ja -täpsus on viimasel kuul oluliselt langenud. Augustis toimus 98 protsenti graafikujärgseid lende ning väljumiste ajaline täpsusprotsent oli 79,6, mis on madalam tase kui lennufirmal üldiselt.

Estonian Airi sõnul on üheks põhjuseks lendamise kõrghooaeg, mistõttu on lennugraafik väga tihe ning firma väikese, viie-kuue lennukiga lennukipargi puhul annab iga hilinenud ja ärajäänud lend tunda ka lennugraafikus, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset Kaamerat».

Estonian Airi avalike suhete juht Ilona Eskelin palus ettevõtte nimel klientidelt nende reisiplaanide häirimise pärast vabandust. Eskelinen selgitas, et hetkel on käimas ka lennukipargi vahetus, mis tähendab seda, et neljast Embraerist kaks on juba üleandmisprotsessis ehk lennuplaanist maas ja kaks CRJ700 lennukit, mida Estonian Air ootas septembri alguses täienduseks, tulevad praeguse info kohaselt alles septembri lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles