Lastejalatsid lagunesid vähem kui kolme kuuga

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komisjon andis lastejalatsid ostnud inimesele õiguse.
Komisjon andis lastejalatsid ostnud inimesele õiguse. Foto: Panther Media

Kauplejalt AS Fifaa 35 euro eest ostetud laste vabaajajalatsitel tekkis vähem kui kolme kuuga mitu häirivat puudust.

Parema jalatsi kannaosasse tekkis auk, külgedelt tulid lahti kandid ning kinganina hakkas narmendama, selgitab kingad ostnud inimene tarbijakaitse komisjoni otsuses.

Nende vigade pärast pöördus jalatsite ostja kaupleja poole. Seal vormistati kaupleja vormi põhjal defektiga toote esitamise akt. Pood leidis, et kannaosa auk on tekkinud mehaanilise hõõrdumise tõttu ehk tegemist on seega ekspluatatsioonilise defektiga. Jalatsite külgede lahtituleku osas pakkus kaupleja parandust. Kinganinade narmendamist pidas aga samuti ekspluatatsiooniliseks defektiks – jalats oli tema hinnangul rebenenud jalga panemisel.

Ostja polnud sellega rahul ning pöördus tarbijakaebuste komisjoni poole. Kaebuses nõuab tarbija jalatsite asendamist või ostusumma tagastamist. Pood ütles komisjonile, et jääb oma varasemate seisukohtade juurde.

Ka komisjon vaatles jalatseid ka istungil. Selgus, et paremal poolpaaril on kannaosas auk, mis on tingitud metallriba seespoolsest hõõrdumisest jalatsi talla vastu. Jalatsi tallamaterjal

oli aga selles kohas õhuke ning ei taganud piisavat kulumiskindlust. Samuti märgati, et jalatsite tallakandid on liimist lahti, kandidetailid on murdunud ning jalatsite õmblused narmendavad.

Tõenditele tuginedes otsustas komisjon anda õiguse lastejalatsid ostnud inimesele. AS Fifaal tuleb asendada laste vabaajajalatsid lepingutingimustele vastavatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles